5.9. Yrittäjän päivä feat. yrittäjähenkisyys

 

”..Mitä ikinä sun unelmat onkaan, et saavuta niitä unessa koskaan
Ota ittees niskast kii
Kelaa mitä haluut ja tee lista siit
Ja sit elät sitä aamusta iltaan ja kun yöllä oot saanut taas virtaa
Teet taas kaikkes sen eteen ja vaikka välillä se vaikeeks taas menee..”

 

Yrittäjän päivää on vietetty vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen. Yrittäjän Päivä-säätiön anomuksesta 5.9. on merkitty almanakkaan merkkipäiväksi. Päivän huomioarvo on perusteltua, ottaen huomioon esimerkiksi Suomen nousun sotavuosien jälkeen nimenomaan taloutta nostavien yritysten avulla. Etenkin pitkään toimineet yritykset työllistävät, tuottavat, kehittävät, palvelevat asiakkaitaan, maksavat veroja ja ovat jo vuosia vieneet asioita eteenpäin. Myös pienille yrityksille on tarvetta etenkin omien alojensa kehittäjinä, sillä pienimuotoisemmassa toiminnassa joustavuus ja pikaisetkin muutokset on helpompi toteuttaa. Ja kyllä – myös pienyritys työllistää. Kun maksaa kirjanpitäjän, tai it-ammattilaisen laskua, tuntuu hyvältä, kun on tukenut toisen elantoa.

Entä se yrittäjähenkisyys? Monessa työpaikkailmoituksessa korostettu ominaisuus on tuskin työnantajalle vain tottumuksena viljelty sana, vaan sen takana lienee toiveita liittyen tulevan tiiminjäsenen asenteeseen. Uskon ja toivon, että rekrytoijat eivät oleta uuden työpaikan olevan yrittäjähenkiselle 24/7 resursseja vaativa ”oma yritys”, jota ajatellaan ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla. Pikemminkin yrittäjähenkisyys tarkoittaa minusta sitä, että uskaltaa ottaa vastuuta omasta pelipaikastaan ja rohkeasti myös kehittää sitä.

 

 

Yrittäjänä työskentelevänä ajattelen, että yrittäjähenkinen tekijä:

 

  • Hakeutuu alalle tai tehtäviin, jossa tietää viihtyvänsä taitojensa tai kiinnostusten kohteidensa myötä edes suurimmaksi osaksi, vaikka joka päivä ei olisikaan herkkua
  • Sietää sen, että joka tilanteeseen ei ole valmista ohjetta kirjassa, vaan tilanteissa on sovellettava parhaan tietämyksensä mukaan
  • Tietää, että ilman päämäärää aika menee harhailuun. Isommat maalit ovat pidemmän ajan päässä, mutta yhdenkin työpäivän pienet saavutukset lisäävät työniloa. (to do-listat ovat mainettaan parempia!)
  • Delegoi, kun sille on aihetta. Jos joku tekee asian nopeammin, paremmin tai joskus jopa into piukassa, kannattaa pistää pallo eteenpäin
  • Ei tee johtopäätöksiä yhden huonon päivän perusteella
  • Uskaltaa myöntää, kun ei tiedä, mutta ottaa asiasta selvää
  • Tietää, kuka on hänen asiakkaansa ja mitä lisäarvoa hänelle voi tarjota. Yrittäjä lähettää laskun toimeksiannon tekijälle. Yrittäjähenkisen työntekijän ajasta ja ammattitaidosta maksaa hänen työnantajansa.
  • Tarkkailee omaa työhyvinvointiaan ja tietää mitä tarvitsee, jotta motivaatio pysyy yllä. Hyvässä työyhteisössä yrittäjähenkisellä työntekijällä pitäisi olla matala kynnys kertoa työniloa vievistä tekijöistä työnantajalleen. Yrittäjän täytyy itse miettiä ratkaisuja hommaa jarruttaviin haasteisiin.
  • Sanoo (jos vain mitenkään mahdollista!) ne kolme kauneinta sanaa, jotka joka asiakas, työnantaja ja työkaveri haluaa kuulla: ”Minä hoidan tämän.”

 

Oikein hyvää yrittäjänpäivää joka yritykseen! Niin yrittäjille, kuin yrittäjähenkisille tekijöillekin.

t. Eeva

 

”..Heittäydy täysii
Mitä ikinä teetkin
Ja elä nyt missä ikinä meetkin
Silmissä kipinän hetki
Heittäydy täysii
Siihen mikä on tärkee
Ja tee sitä missä sulle on järkee
Silmissä kipinän hetki..”

 

(Lainaukset kappaleesta ”Kipinän hetki” – Robin Packalen, Elastinen, Jimi Constantine & Mikko Tamminen)