Mitä kuuluu?

Pitkästä aikaa omien kuulumisten äärellä. Edellisestä blogikirjoituksesta on kulunut luvattoman kauan ja teen näemmä juuri päin vastoin, kun neuvon asiakkaitani. ”Practice what you preach” ei ole suinkaan vanhentunut sanonta. Suutarin lapset..ja niin edespäin, ymmärrätte varmaan. 😊

Kliseisesti voisi todeta, että kevät on kiirehtinyt hyvää vauhtia kesän puolelle. Toimiston uusin tulokas, hyvinvointivastaava Iineskin on kasvanut roolissaan nopeasti: ”Työhöntulotarkastuksen” ohessa pari viikkoa sitten selvisi, että 5 kiloa on jo ylitetty. Taloon sisäänajovaihe on kuitenkin selkeästi vielä kesken. Uusista tuttavuuksista kovasti innostuva tulokas nappaa turhankin hyvin kiinni hihasta (tai lahkeesta) riehakkaalla tutustumistuulella ollessaan. Klassinen, uuden yliaktiivisen työntekijän syndrooma, haihtunee tässä tapauksessa ajan myötä kutiavien maitohampaiden vaihduttua pysyviin. Iineksen kanssa kehityskeskusteluissa on siis tullut puheeksi eteläeurooppalaisten tervehtimisen sijaan suomalaisen, pidättäytyvän välimatkan pitäminen. Kiitosta sen sijaan on tullut täsmällisyydestä aikaisien työaamujen suhteen sekä iloisesta, avoimesta asenteesta tilanteessa kuin tilanteessa. Tästä on hyvä jatkaa!

 

Viikot ovat kuluneet mukavasti asiakkaiden projektien parissa työskennellessä, mutta myös omia nettisivuja päivittäessä. Omaa toiminimeä käynnistäessä itse tehdyillä sivuilla pääsi mukavasti käyntiin, mutta pidemmän päälle on tässäkin ammattilainen paikallaan. Huhuilin eräässä yrittäjien ryhmässä tekijää sivuille ja eräs tamperelainen web designer & graafikko Eeva Lamminen ottikin nopeasti yhteyttä. Uskon, että kaikessa yhteistyössä on tärkeää tulla hyvin juttuun vastapuolen kanssa. Loistavan etunimensä lisäksi löysimme tämän mukavan kaiman kanssa heti yhteisen sävelen. Mainittakoon, ettei myöskään haitannut, että huomasimme heti kummankin olevan Tappara-faneja ja jännittävän kiekkokevään etenemistä. Hyvinhän niissäkin spektaakkeleissa sitten kävi. 😊

On mielenkiintoista, kuinka kriittinen sitä saattaa olla oman työn jäljestä. Näin ollen, ei riitä, että siirtää sivut uudelle alustalle vaan tekisi mieli kirjoittaa joka sana uusiksi. Onneksi pitkäjänteisessä sivujen päivitysprojektissa sisältöihin saa perspektiiviä. Se mikä tökki illalla, saattaakin miellyttää aamulla asettelua muuttamalla. Taitavan (ja kärsivällisen!) web designerin kanssa voi kokeilla erilaisia toteutuksia ja valita sitten useammastakin vaihtoehdosta sen minkä toimii juuri oman yrityksen kannalta parhaiten. Toivottavasti saan esitellä uudet sivut pikapuolin! Niin kuin opinnäytetyöohjaajani aikanaan sanoi: ”Kuule tätähän voisi viilata maailman tappiin asti, mutta sinun on itse päätettävä, milloin se on kyllin hyvä.” Tuo ”kyllin hyvä” on mielestäni oiva määritelmä moneen asiaan elämässä. Vaikka jokin asia olisi nyt täydellinen, tuovat muuttuvat olosuhteet omat haasteensa ja esimerkiksi vuoden päästä pitää tilannetta osata katsoa uusin silmin.

 

Nyt tämä blogiteksti ja tämän kesäkuisen perjantain keli ovat kyllin hyviä ja on loistava hetki pisteelle ennen to do-listan seuraavaa kohtaa. Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

Tarinpuodin terveisin, Eeva