Asiakasesittely: Putiikki Pietamo

Piipahdin viime viikolla Tampereen Messukylässä Putiikki Pietamon yrittäjien luona. Tutustuin serkuksiin, Heidi Moisioon ja Kirsi Pietariseen vuosi sitten, kun he vasta aloittelivat yritystoimintaa ja suunnittelivat kesällä 2016 avattavan Putiikki Pietamon ilmettä. Ei uskoisi, että vuosi sitten ei ollut vielä tätä viihtyisäksi sisustettua liiketilaa, valmista tuotemallistoa, kangasvalikoimaa sekä takahuoneen ”verstasta”, jossa yrittäjät tekevät käsityönä tuotteensa. Hahmotelmista suunnitelmiksi, suunnitelmista malleiksi, malleista toteutukseen ja silitettyinä henkariin roikkumaan tai pipohyllyä somistamaan. Ei kukaan taida olla niin aikaansaava, kuin omasta alasta inspiroitunut ammattilainen – saati sitten jos niitä on kaksi.

 

(c) Putiikki Pietamo, Mikko Tarvainen

 

 

Rakkaudesta lajiin

Vanhempainvapaa tuntuu olevan monella se hetki, kun ehtii ajatella mitä oikeasti haluaisi elämällään tehdä. Niin kävi myös Kirsille ja Heidille, jotka jäivät samaan aikaan äitiyslomalle syksyllä 2014. Vaatetusalan artesaaniksi valmistunut Kirsi sekä vapaa-ajallaan taitavaksi ompelijaksi oppinut Heidi yhdistivät innostuksensa kankaita ja ompelua kohtaan. Pietamo syntyi vaihe vaiheelta ja konkretisoitui viime vuonna kivijalkaliikkeen avajaisiin.

Pietamossa käydessä huomaa, ettei tekijöillä ole ideoista pulaa. Putiikista löytyy oma vaatemallisto, kauniita kankaita, koruja, somessakin mainetta niittäneitä rusettipipoja sekä asusteita niin pienille kuin isommillekin asiakkaille. On mukava myös huomata, että suomalainen yrittäjä tekee tuotteensa paikallisia olosuhteita ajatellen. Osassa pipoja ja kaulureita on ihanan lämmin merinovillakuosi – not just a pretty bow! Uusi kevätmallisto jatkaa samaa linjaa: Kuinka moni pohjoismaissa asuva perhe törmää keväällä / kesällä tilanteeseen, jossa lapsen pää kaipaisi vielä pipoa, mutta kasvot jo varjoa auringolta? Heidi esittelee jutustelun ohessa kevätmallistoon tulevia lippapipoja jotka ovat niin suloisia, että tekisi mieli napata omaan laukkuun saman tein. Äkkiä ostoksille jos meinaat saada omasi!

Pietamo on esitellyt tuotteitaan omien sivujensa lisäksi mm. Kädentaitomessuilla, jossa yritys otettiin innokkaasti vastaan. Messukylän putiikkiin on helppo tulla myös tutustumaan paikan päälle: Parkkipaikkoja on runsaasti eikä parkmania tarvitse näpytellä käyntiin.  Blogitekstiä myöhemmin editoidessa saan kuulla, että Heidin ja Kirsin haave omasta näyteikkunasta on toteutumassa, sillä yritys muuttaa keskustaan lähemmäksi shoppailijoita. Huhtikuun alusta alkaen Pietamo löytyy siis Kalevasta Sammonkadulta. 🙂

 

 

Tällä hetkellä ajankohtaisinta on kuitenkin kevätmallisto. Instagramin sneak peakit antavat ymmärtää, että luvassa on herkullisia värejä tyylistä tinkimättä. Itsekin yrittäjänä inspiroituu ”kollegoiden” kausivaihtelut huomioivasta otteesta, näin jotain pientä uutta on jatkuvasti suunnitteilla. Uteliaan täytyykin seurata tilannetta Pietamon sivuilta ja sosiaalisesta mediasta, käyhän sinäkin tutustumassa:

 

www.pietamo.fi

https://www.facebook.com/putiikkipietamo/

Instagram: @pietamo

#finnishdesign

#kevät2017

#handmadeinfinland

 

Eeva

Psst. Vinkki monipuolista työharjoittelu-paikkaa etsiville: Pietamossa otetaan hakemuksia vastaan. 😉